Kom igång med SmartPaddle

Att komma igång med SmartPaddles från Trainesense är inte så svårt men att veta exakt vad man tittar på när all data från kraftmätningarna kommer in kan vara lite överväldigande även för rutinerade tränare. Vill man ha hjälp med detta så ställer Coach Vitazka upp. Ju fler som använder SmartPaddlarna desto bättre då vi alla kan lära oss av varandra.

Coach Vitazka reste till Umeå och hjälpte NIU Gymnasiets simtränare Simon Andersson att komma igång med mätningarna, och en hel del tid spenderades åt att diskutera kraft och biomekanik och hur man kan använda mätningarna på bästa sätt. Ett återkommande tema var “keep it simple” eftersom det är lätt att vilja göra flera mindre förändringar i simmarnas teknik baserat på all data. Men att ta en sak i taget är oerhört viktigt för att kunna se att ändringen gjort någon förbättring.
För att fortsätta arbetet tillsammans och fortsätta utvecklas så håller coach Vitazka och coach Andersson kontakt via Skype eller telefon. Uppföljning och vidareutveckling är nyckeln till framgång. Det ska bli spännande att följa coach Anderssons adepters framfart i bassängen – nu närmst på Swim Open Stockholm! Stort lycka till!